latinica  ћирилица
08/10/2019 |  20:32 ⇒ 22:16 | Аутор: СРНА

Вишковић: Православље - снага и будућност српског народа

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је вечерас у Београду да је православље снага и будућност српског народа.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић, који у Београду присуствује свечаној академији поводом обиљежавања 800 година аутокефалности Српске православне цркве /СПЦ/, рекао је новинарима пред почетак скупа да тај јубилеј показује колико је стар српски народ и колико је присутан на овим просторима.

- То је само потврда да смо један од старијих народа на простору Балкана и Европе и да заслужујемо сву пажњу коју треба да има такав народ - додао је он.

Према његовим ријечима, поједини народи који се данас на неки начин стављају испред српског не могу да се похвале да иза себе имају 800 година традиције, вјере и кулутуре.

- То је најбољи доказ да српски народ постоји овдје, да ће постојати и да ће опстати. Млађим генерацијама остављамо у насљеђе оно што су српски народ и СПЦ баштинили 800 година и надамо се да ће они тако радити послије нас - рекао је Вишковић.

У Београду се вечерас одржава сечана академија поводом обиљежавања 800 година аутокефалности Српске православне цркве /СПЦ/ под називом "Завет Светог Саве, којој присуствују највиши званичници Србије и Републике Српске.