latinica  ћирилица
08/10/2019 |  21:47 ⇒ 22:04 | Аутор: РТРС

Вучић: Моја једина жеља је да Србија буде вјечна

Мало је народа који под капон небеском живе већ вјековима, а српски народ то чини. Имамо континуитет државности од Немањића, рекао је предсједник Србије Александар Вучић на свечаној академији поводом обиљежавања 800 година аутокефалности Српске православне цркве.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом прочитао је одлуку Синода да патријарх српски буде одликован Орденом Светог Саве Првог степена, а истим орденом и предсједник Србије Александар Вучић. 

- Печат је ударио Свети Сава, који је посветио живот Богу и свом роду. Нисам желио да лаж постане вјечна, и нисам се двоумио да ли је чична цјена та којом треба да платим. Моја једина жеља да Србија буде вјечна. Све што радимо, то је да заштитимо српство, духовно и свјетовно - поручио је Вучић.

На приједлог патријарха Иринеја, Вучићу је Орден Светог Саве Првог степена додијељен за дјелатну љубав према мајци Цркви и залагање за српски народ и цјеловитост Србије, а посебно за очување Косова и Метохије у њеним границама.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик одликован је Орденом Светог Симеона Мироточивог, будући да му је раније уручен Орден Светог Саве Првог степена.

Повезане вијести:

Додик: Српски народ показује велику љубав и приврженост нашој Цркви

Патријарх Иринеј: Додик дише са српским народом и за српство