latinica  ћирилица
09/10/2019 |  15:36 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Конституисани Предсједништво и предсједништва Одбора БОРС-а

Данас су констутисани Предсједништво Борачке организације Републике Српске и предсједништва Одбора. За предсједника Предсједништва БОРС-а изабран је Горан Рогић из Бањалуке. Предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца је Немања Мочевић из Источног Сарајева, а Одбор РВИ предводиће Радан Остојић из Бијељине.

Циљеви изабраних челника Одбора и Предсједништва Борачке организације Републике Српске у новом мандату биће побољшање положаја борачке популације, а прије свега запошљавање демобилисаних бораца.

- За наше незапослене, демобилисане борце и њихов положај, морамо да тражимо рјешења и да предложимо Влади да се она реализију. Не можемо ићи фронтално, па да списак лијепих жеља фактуришемо Влади, него морамо ићи питање по питање. Ту је свакако и питање статуса организације - рекао је Миломир Савчић, предсједник БОРС-а.

Истакнуто је да ће сви циљеви Борачке организације бити конкретно дефинисани на наредним радним сједницама новоизабраних тијела у овој организацији.

- Надам се да ћемо заиста покушати и успјети да ниво борачко-инвалидске заштите подигнемо на већи степен, у сваком смислу те ријечи. Нећемо бити мегаломани али да ћемо тражити одређена права, тражићемо - истакао је Горан Рогић, предсједник Предсједништва БОРС-а.

Представници БОРС-а су данас положили вијенце на споменик палим борцима Семберије и посјетили спомен-собу у Музеју Семберије.