latinica  ћирилица
09/10/2019 |  18:39 | Аутор: СРНА

Дачић - Стефановић: Поново се успротивити чланству такозваног Косова

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изразили су увјерење да ће се већина чланица Интерпола поново успротивити пријему такозваног Косова у Интерпол.
Састанак - Ивица Дачић и Небојша Стефановић - Фото: СРНА
Састанак - Ивица Дачић и Небојша СтефановићФото: СРНА

Дачић и Стефановић одржали су заједнички брифинг за амбасадоре појединих земаља чланица Интерпола поводом поновног захтјева такозваног Косова за пријем у чланство Интерпола.

Они су амбасадорима пренијели да је ова тема од велике важности за Србију, а да уједно представља изазов и за све државе које своју политику заснивају на поштовању међународног права и основних принципа међународних односа, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

- На тај начин ћете поново јасно потврдити да сте против политизације професионалне полицијске организације каква је Интерпол - поручили су они.

Дачић и Стефановић су се захвалили свим државама које су пружиле подршку ставовима Србије на прошлогодишњој Генералној скупштини Интерпола у Дубаију.

У саопштењу се напомиње да ће Стефановић предводити делегацију Србије на предстојећем засједању Генералне скупштине Интерпола, која се одржава од 15. до 18. октобра у Сантјагу у Чилеу.