latinica  ћирилица
10/10/2019 |  11:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Брегзит без споразума изазваће и несташицу тоалет папира

Излазак Велике Британије из ЕУ без споразума могао би имати тешке посљедице по привреду, али би изазвао и бројне несташице, тако и несташицу тоалет папира, о којој се већ прича у тој земљи.
Заставе Британије и ЕУ - Фото: Getty Images
Заставе Британије и ЕУФото: Getty Images

Уколико 31.октобра Лондон иступи из ЕУ без договора то би водило ка проблемима у снабдијевању са основим потрепштинама, пишу британски медији.

- Тоалет папир би могао постати дефицитаран - рекао је портпарол произвођача “Есити“ британском Дејли мејлу.

Уколико дође до успоравања на граници и повећане куповини од стране грађане због страха од несташице може доћи до проблема са испоруком.

- Постоје планови за осигуравање снабдијевања, како би се одређени ризици ублажили, али залихе нису неограничене - поручују произвођачи.

Произвођач тоалет папира обратио се јавности након што је посланик Џонатан Едвардс у парламенту поставио питање да ли постоје резерве тоалет папира за случај да дође до Брегзита без договора са ЕУ.

Надлежни министар Сајмон Харт рекао је да се ради о “смијешном питању“, поновивши да Лондон тежи ка споразумном разилажењу са ЕУ, али да влада, ако то не буде могуће, ради на томе да се проток робе омогући у најбољој мјери.

Пријетећа несташића тоалет папира је само једно од многобројних питања са којима се суочавају Британци пред Брегзит, јер становништво страхује да би иступања из ЕУ без договора могло имати негативне посљедице по њихов нормалан живот.