latinica  ћирилица
10/10/2019 |  12:23 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Мазалица: СДС-у ништа није свето, па ни СПЦ и патријарх

Замјеник шефа Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске рекао је да увредљиве изјаве кадрова СДС-а Драгана Мектића и Небојше Вукановића о Његовој светости патријарху српском Иринеју показују да тој странци ништа није свето.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

Мазалица је рекао Срни да се то дешава према принципу "ко /српском члану Предсједништва БиХ/ Милораду Додику уручи неко признање, одмах не ваља, па био он и патријарх".

- До сада су увредама частили владику Григорија, Емира Кустурицу, Владимира Путина и такво понашање води СДС ка томе да до сљедећих општих избора изгуби још 50.000 гласова, колико су изгубили на прошлим. Они од своје мржње према Додику нису у стању да схвате да су признања највишим српским политичарима и функционерима обавеза коју они треба да испуне у циљу очувања српског народа - поручио је Мазалица.

Он је рекао да су неки други функционери СДС-а већ поручили да та странка мора да се огради од поменутих увреда и изјава према Српској православној цркви /СПЦ/ и патријарху.

- СПЦ је преживјела многе ратове и проблеме, више од 1.000 година чува српски народ, а преживјеће и Вукановића, Мектића и друге - рекао је Мазалица.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Небојша Вукановић јуче је на свом блогу објавио текст под насловом "Расколник и Јуда српски у мантији" у којем је изнио безобзирне увреде на рачун Његове светости патријарха Иринеја, назвавши га "моралном и људском наказом у мантији у деветој деценији живота".

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић упутио је увреду на рачун Његове светости патријарха српског Иринеја, назвавши га "нулом". Мектић је на свом "Твитер" налогу написао - "Само Павле, овај нула".