latinica  ћирилица
10/10/2019 |  16:15 ⇒ 16:18 | Аутор: СРНА

Студенти у акцији уређења Јахорине

На Јахорини је данас почела прва студентска радна акција на коју се одазвало више од 200 студената, који ће постављати клупе, канте за смеће, чистити и уређивати планину.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Циљ акције је подизање свијести о значају очувања природе и животне околине.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић рекао је новинарима да је акција, коју су покренули студенти, веома значајна јер ће бити очишћене скијашке и пјешачке стазе да би биле спремне за зимску сезону.

- Студенти ће постављати клупе и канте за смеће купљене средствима која су сакупили, тако да сам поносан на њих. Они су побегли од свакодневнице, дошли на планину да ураде друштвено користан посао за Јахорину - истакао је Љевнаић.

Он је истакао да млади на овај начин шаљу лијепу поруку.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске Стефан Слијепчевић захвалио је студентима који су дошли на велику радну акцију, истакавши да ће се кроз три дана фокусирати на чишћење и уређивање скијашких и пјешачких стаза, као и постављање клупа.

Слијепчевић је захвалио донаторима који су омогућили реализацију ове акције, првенствено предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Предсједник Студентског парламента Универзитета Источног Сарајева Урош Бјелица рекао је да су чланови овог парламента покренули иницијативу на којој се одазвало више од 200 студената с циљем уређења олимпијске љепотице Јахорине.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је задовољство покренутом иницијативом студената.

- Студенти ће урадити нешто корисно и допринијети локалној заједници и шире - навео је Југовић и додао да је циљ да Јахорина живи 365 дана у години.

Акцију чишћења Јахорине која ће да траје до недјеље, 13. октобра, организовала је Унија студената Републике Српске и Олимпијски центар "Јахорина".