latinica  ћирилица
10/10/2019 |  16:24 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Српска показала да је опредијељена за реформе и европски пут

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је Влада усвајањем документа "Заједничке социо-економске реформе за период 2019-2022. година" послала поруку да је Српска опредијељена за реформе и европски пут и да жели да активно учествује у том процесу, да буде уважавана, те да се поштује механизам координације.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

- Све се можемо договорити када нас пусте да се ми унутар БиХ договарамо. Никаква наметнута рјешења нити желимо, нити можемо проводити, већ желимо да активно учествујемо у креирању нових рјешења - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је Влада Српске радила на креирању поменутог документа и да се у њему налази све оно што је предвиђено мјерама у Програму економских реформи Републике Српске за период 2019-2021. година и што је наведено у експозеу који је представио приликом формирања Владе.

- Тај документ значи провођење наших дефинисаних политика - нагласио је Вишковић.

Он је додао да има информацију да је тај документ данас усвојила и Влада ФБиХ, наводећи да је Европској унији значајно да из БиХ буде упућена порука да су сви у БиХ опредијељени за реформе и да се налазе на европском путу.

Документ "Заједничке социо-економске реформе за период 2019-2022. година" припреман је у сарадњи са Делегацијом Европске уније у БиХ и Владом ФБиХ, те уз подршку британске Амбасаде у БиХ.

Документ представља наставак реформских процеса који су дефинисани у заједничкој Реформској агенди за период 2015-2018. година.

Политике Републике Српске које су дефинисане у документу "Заједничке социо-економске реформе за период 2019-2022. година" у потпуности су усаглашене са Програмом рада Владе за период 2019-2022. година, те Програмом економских реформи Републике Српске за период 2019-2021. године, а биће основа и за израду Програма економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. година.