latinica  ћирилица
10/10/2019 |  17:19 | Аутор: СРНА

Шулић: Није проблем запослити Србина у Сарајеву, него Србина из СНСД-а

Посланик Савеза независних социјалдемократа у Народној скупштини Републике Српске Денис Шулић оцијенио је да изгледа није проблем када се запошљавају Срби у Сарајеву, али јесте ако је тај Србин из СНСД-а.
Денис Шулић -
Денис Шулић

- Срби се запошљавају - сагласан сам и немам никакав проблем да се запосли Србин у Сарајеву, али је, очигледно, проблем кад се Срби из СНСД-а негдје запосле, док ако се запосле Срби из других политичких партија - то је у реду, они су Срби - рекао је Шулић.

Он је, поводом навода да је министар иностраних послова у техничком мандату Игор Црнадак након општих избора 2018. године запослио више од 100 људи, рекао да оправдање из тог министарства за толики број људи не може бити "Срби се запошљавају".

- Не може бити одговор на запошљавање - "Срби се запошљавају". А, када неког из СНСД-а запосле, онда је то партијско запошљавање - рекао је Шулић у Народној скупштини Републике Српске.

Шулић је оцијенио да, уколико се износе подаци ко је кога запослио и на коју позицију, треба бити коректан према себи и рећи да запошљавају и једни и други.