latinica  ћирилица
10/10/2019 |  19:13 | Аутор: СРНА

Протест Албанији због акцидента у пограничном водотоку Бојане

Влада Црне Горе упутила је данас протест Албанији поводом посљедњег акцидента у пограничном водотоку ријеке Бојане због чега је угрожен имиџ те престижне туристичке дестинације.

Влада Црне Горе, у складу са добросусједском политиком, позивајући на заједничку бригу о ресурсима, у константној комуникацији са албанском страном, досљедно инсистира на примјени свих међунарнодних конвенција.

- У складу са тим, црногорска страна је у обавези да о свему обавијести међународне партнере, што ће бити урађено у хитном службеном поступку - саопштено је из Службе Владе Црне Горе за односе са јавношћу.

Доњим током ријеке Бојане на територији Црне Горе у посљедњих неколико дана су плутале угинуле кокошке, свиње и краве. Лешеви ријеком Бојаном плутају ка Ади Бојани на улазу у Јадранско море.

Влада Црне Горе усвојила је данас Информацију о финансијском споразуму између Европске комисије, БиХ и Црне Горе за прошлу годину.

Усвојен је и Споразум о партнерству о спровођењу приоритета техничке подршке у оквиру ИПА два програма прекограничне сарадње БиХ-Црна Гора 2014-2020 и прихважени текстови споразума.