latinica  ћирилица
11/10/2019 |  10:41 ⇒ 11:24 | Аутор: srpskainfo.com

Циципас зауставио Ђоковића у Шангају (ВИДЕО)

Сјајан меч у Шангају! Стефанос Циципас је зауставио Новака Ђоковића на азијској турнеји. Грк је славио након великог преокрета 2:1, по сетовима је било 3:6, 7:5 и 6:3 и тако је срушио досадашњег шампиона Шангаја. Циципас је одиграо сјајно, посебно завршницу другог и трећи сет, у којима је налазио рјешења за игру српског тенисера.
Новак Ђоковић (ANDY WONG/Promo) -
Новак Ђоковић (ANDY WONG/Promo)

Новак Ђоковић је сјајно отворио четвртфинале. Одличном игром у пољу, те ритерном српски тенисер је успио да дође до 3:0, а затим је био сигуран на свој сервис за 4:1. У овом периоду форхенд је сјајно служио најбољег тенисера свијета.

Како је меч одмицао, Циципас је био све бољи и пружао је све снажнији отпор. Грк је успио да у седмом гему дође и до брејк лопте и шансе да се врати у меч. Новак је у тим тренуцима поправио сервис и сачувао је гем за 5:2. Након тога тенисери су били сигурни на сервис, па је Новак добио први сет са 6:3.

У другом сету тенисери су диктирали сјајан ритам на свој сервис. Први је запријетио Ђоковић у петом сету када је након 0:40 успио да изједначи, али је Циципас издржао налет. Затим је Грк у наредном гему одиграо одлично и дошао до двије брејк лопте. Сјајним сервисом и форхендом Новак је везао четири поена и освојио гем.

Након тога наставила се велика борба у којој су оба тенисера покушавала да направе брејк. Неколико сјајних поена је било на обје стране. У 12. гему Ђоковић је направио двоструку сервис грешку и поклонио је Грку сет лопту а затим је послао у аут.

На крилима освојеног сета Циципас је у трећем сету "пустио руку". Одиграо је заиста неколико сјајних потеза и био је пуно агресивнији од Ђоковића. Одлично је ритернирао, па је успио да направи брејк и поведе 3:1. Грк је био сигуран на свој сервис, одлично је погађао винере тако да је на крају успио да слави и нанесе тежак пораз Ђоковићу којем слиједи паклени финиш сезоне у којој брани поене за прво мјесто.

Ривал у полуфиналу биће Данил Медведев.