latinica  ћирилица
11/10/2019 |  11:21 ⇒ 11:27 | Аутор: СРНА

Цвијановић-Затлер: Без одгађања формирати нови сазив Савјета министара

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и новоименовани шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Затлер констатовали су данас у Бањалуци да је неопходно без одгађања формирати нови сазив Савјета министара, као и власт на нивоу Федерације БиХ, што је предуслов ефикасног спровођења реформских процеса, као и напретка на европском путу.
Жељка Цвијановић са Јоханом Затлером - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић са Јоханом ЗатлеромФото: РТРС

Цвијановићева и Затлер су истакли да би тиме било обезбијеђено хармонизовано и усаглашено дјеловање свих надлежних институција у БиХ, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Предсједник Српске је изразила чврсту опредијељеност институција Српске ка европским интеграцијама, те нагласила да се овај процес мора наставити у складу са принципима и правилима усаглашеног механизма координације, као и са пуним уважавањем уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ.

Она је пожељела добродошлицу и успјешан боравак у БиХ новом шефу Делегације ЕУ, те изразила наду да ће досадашња добра сарадња институција Српске и Делегације ЕУ у БиХ бити настављена и у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

Цвијановићева је информисала саговорника о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о тренутној стагнацији у процесу европских интеграција која је узрокована чињеницом да ни годину дана након одржаних избора није конституисана власт на свим нивоима у БиХ.