latinica  ћирилица
11/10/2019 |  11:31 | Аутор: СРНА

Бањалука: Потврђена оптужница против четворке за производњу и продају дроге

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу Окружног јавног тужилаштва Бањалука против лица чији су иницијали С.Ш, Н.Д, Д.Ђ. и Д.Т. због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, речено је Срни у овом суду.
Окружни суд Бањалука - Фото: РТРС
Окружни суд БањалукаФото: РТРС

Из суда наводе да је С.Ш. оптужен и за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и фалсификовање исправе, а Д.Т. и за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материјала.

Како се додаје, цијели спис је прослијеђен ванрасправном вијећу Окружног суда Бањалука који ће одлучити о продужењу притвора против оптужених С.Ш, Д.Т. и Н.Д. након потврђивања оптужнице.

Медији су раније објавили да је ријеч о Санелу Шеранићу из Бањалуке, Данијелу Трнинићу из Хрватске Костајнице, Ненаду Драгишићу и Деану Ђајићу /29/ из Бањалуке.

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је бањалучком Окружном суду да четворици ухапшених у полицијској акцији "Уникат" буде одређен једномјесечни притвор.

- Осумњичена лица су током 2018. и 2019. године на више локација на подручју Бањалуке и Лакташа направили импровизоване лабораторије за вјештачки узгој дроге "сканк". Приликом претреса објеката које су користили осумњичени одузето је око 900 стабљика биљке која изгледом асоцира на индијску конопљу, оружје, веће количине новца у различитим апоенима и валутама и други предмети и средства који су кориштени за извршење кривичних дјела - раније је саопштено из Окружног јавног тужилаштва.

Осумњичени су ухапшени у оквиру акције "Уникат" који су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука извели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова српске и Полицијске управе Бањалука.