latinica  ћирилица
11/10/2019 |  13:04 ⇒ 13:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић послије пораза: Нисам био довољно оштар

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, послије пораза у четвртфиналу Мастерса у Шангају од Грка Стефаноса Циципаса, рекао је да противнику дозволио да контролише меч.
Новак Ђоковић - Фото: РТС
Новак ЂоковићФото: РТС

Грчки тенисер послије преокрета побиједио је Ђоковића, који је бранио титулу, 3:6, 7:5, 6:3 и пласирао се у полуфинале.

- Циципас је заслужио побједу. Био је бољи у другом и трећем сету. Кренуо сам веома добро, али послије тога нисам био довољно оштар. Цијела два сета нисам имао брејк лопту. Он је сервирао добро, али нисам задовољан како сам играо - рекао је Ђоковић на конференцији за медије послије меча.

Новинаре је занимало и да ли га је умор стигао, јер му је фалило енергије, а спрски тенисер је одговорио да се осјећа добро и да није уморан, већ да је то био један од оних дана када није могао да пронађе оштрину која потребна када се игра овакав меч.

Ђоковић је навео да је за сада такав план да ће још играти на Мастерсима у Паризу и Лондону, као и да није имао проблема са раменом и лактом, а осврнуо се и на игру противника.

- Играо је врло квалитетно, мислим да је увијек успијевао да одигра јако добар и агресиван први ударац послије сервиса. Нисам га натјерао да се довољно брани, давао сам му довољно времена да диктира темпо игре са основне линије. Заслужно је побиједио. Дефинитивно има потенцијал да буде број један у будућности - закључио је Ђоковић.