latinica  ћирилица
11/10/2019 |  17:24 | Аутор: СРНА

Идентификоване четири српске жртве и једна бошњачке националности

У Спомен-костурници у Миљевићима и у подручној канцеларији Института за нестала лица БиХ у Источном Сарајеву идентификоване су четири жртве српске и једна бошњачке националности, које су у току протеклог рата нестале на подручју Шековића, Горажда и Сарајева.
Институт за нестале особе - Фото: РТРС
Институт за нестале особеФото: РТРС

У подручној канцеларији у Источном Сарајеву идентификована је једна жртва српске националности нестала у Горажду, као и три које су нестале у Сарајеву, а чији су посмртни остаци ексхумирани на локалитету у сарајевском гробљу "Лав", саопштено је из Института за нестала лица БиХ.

Породице су потврдиле идентитете жртава који су добијени ДНК-а анализом, те је данас идентификован Петко /Данило/ Стојановић, рођен 1927. године у Рогатици, који је нестао 1992. године у Горажду, а посмртни остаци ексхумирани су 1999. године у Витковићима - жељезничка станица - Горажде.

Идентификован је и Василија /Васо/ Нинковић, рођен 1919. године у Миљевини, који је нестао 1992. године у Сарајеву, а посмртни остаци ексхумирани су 2001. године на гробљу "Лав" у Сарајеву.

Међу идентификованим чији су посмртни остаци ексхумирани 1999. године на гробљу "Лав" у Сарајеву су Бранко /Андрија/ Шуковић, рођен 1924. године у Гацку, који је нестао 1992. године у Сарајеву, као и Милан /Ристан/ Драшковић, рођен 1947. године у Трнову, који је нестао 1992. године у Сарајеву.

У Спомен-костурници чланови породице данас су идентификовали посмртне остатке Мухамеда /Рагиб/ Ферхадбеговића, рођеног 1968. године у Шековићима, гдје је и нестао, а чији су посмртни остаци ексхумирани 2014. године, у тој општини.

Чланови породица данас су поново идентификовали још пет жртава српске националности, односно посмртне остатке који су пронађени након ревизије костурница и прве идентификације.

У тим случајевима радиће се реасоцијација са осталим дијеловима скелета.