latinica  ћирилица
11/10/2019 |  18:27 ⇒ 18:29 | Аутор: СРНА

Руски новинари одушевљени потенцијалима Вишеграда

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић примио је данас новинаре из Русије са којима је разговарао о потенцијалима ове локалне заједнице и могућој сарадњи.
Андрићград - Фото: РТРС
АндрићградФото: РТРС

- Вјерујем да ће у наредној туристичкој сезони бити повећан број туриста који долазе из Русије. Новинари су позитивно изненађени оним што Вишеград и Андрићград нуде, тако да ће нашу општину приказати у најбољем свијетлу - истакао је Ђуревић.

Руски новинар Вјерослав Чарски рекао је да је први пут у Вишеграду и да је одушевљен, јер је роман "На Дрини ћуприја" Иве Андрића његово омиљено дјело.

- Циљ наше посјете је да упознамо руску јавност о туристичким потенцијалима Републике Српске и Вишеграда - нагласио је Чарски.

Директор вишеградске Туристичке организације Оливера Тодоровић рекла је да ће ова посјета допринијети још бољој промоцији Вишеграда као туристичке дестинације.

- У наредној години имамо још више могућности да дочекамо руске туристе, јер смо ове године издали туристичку брошуру на руском језику и обогатили садржаје у општини Вишеград - навела је Тодоровићева.

Руски новинари бораве у Републици Српској у организацији Представништва Републике Српске у Москви.