latinica  ћирилица
12/10/2019 |  13:01 ⇒ 15:48 | Аутор: СРНА

Љевнаић промовисао јахоринску и подржао београдску гондолу

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је на промоцији јахоринске гондоле у Београду да ће она искључиво служити за транспорт скијаша, те подржао пројекат београдске гондоле која ће бити намијењена за урбан-транспорт.
Београд: Дејан Љевнаић - Фото: СРНА
Београд: Дејан ЉевнаићФото: СРНА

Љевнаић је напоменуо да је иницијатива да се гондола изгради у Београду потекла од њега, док је био директор "Скијалишта Србије" прије пет година.

- У том моменту је иницијатива кренула од мене и ако неко у вези тог пројекта тражи кривца, онда сам то ја, а не предсједник /Србије Александар/ Вучић. Стојим иза тог пројекта и мислим да је заиста добар за град Београд - рекао је Љевнаић у Београду.

Љевнаић сматра да је пројекат београдске гондоле добар, те истакао како скоро сваки град региону има гондолу.

Он је навео да Сарајево и Скопље имају урбан-транспорт гондолу, да су Црногорци најавили гондолу у Котору, а у Загребу се тренутно ради гондола од Загреба до Сљемена.

- Мислим да је гондола добра за град Београд, јер пуно градова у региону има урбан-транспорт гондоле које имају пуно својих предности, од екологије, растерећења јавног транспорта, до туристичког аспекта. Заиста ми је драго да предсједник Србије Александар Вучић подржава такав пројекат - рекао је Љевнаић.