latinica  ћирилица
12/10/2019 |  15:21 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Власеница: Сајам пољопривреде окупио више од 80 излагача

Под покровитељством локалне управе, у Власеници је одржан пети Сајам пољопривреде и привреде. Своје производе представило је око 80 излагача из Српске и ФБиХ. Овај сајам значајно доприноси развоју предузетништва у регији, изјавио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Једна од највећих власеничких манифестација привукла је произвођаче из разних области који су имали прилику да представе своје производе и успоставе нове пословне контакте. Своје производе представила је и Власеничанка Миланка Милић.

- Држим краве, од млијека производим све што се може произвести. Изложени су димљени сиреви, фришки сиреви, зарице, сир за питу, кајмак, млијеко... - прича Миланка Милић. 

Пчелиње производе, ракију и салате представио је Драган Васиљевић из Братунца.

- Требало би ових сајмова што више да се одржава, јер уједно и ми промовишемо наше производе, да малтене покажемо и ми да постојимо, да одржавамо ову земљу - истакао је Драган Васиљевић.

Циљ манифестације је промоција домаћих производа, промоција села, а уједно жеља да Власеницу представимо у најбољем свјетлу, поручио је начелник општине Мирослав Краљевић.

- Гледамо да афирмишемо све оно што смо урадили и направили и да људи из Власенице изађу на нека друга тржиштва, да ми кажемо свијету да можемо и ми у Власеници направити нешто, да можемо бити партнер озбиљан - напоменуо је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.  

Нада Јовановић,  директор Туристичке организације Републике Српске вјерује да овакви сајмови могу појачати и туристички потенцијал регије.

- Све заокружено може Власеницу да претвори заиста у праву туристичку дестинацију - напомиње Нада Јовановић.

Овогодишњи сајам посјетио је и премијер Српске Радован Вишковић. У Власеници је данас одржан и традиоционални Михољдански вашар који је привукао велики број гостију.