latinica  ћирилица
12/10/2019 |  20:45 ⇒ 20:50 | Аутор: РТС

Приморска нанијела Партизану први пораз у сезони

Кошаркаши Приморске савладали су на свом терену екипу Партизана (68:56) и нанијели "црно-бијелима" први пораз у сезони. Домаћин водио током читавог меча, највећа предност износила 18 поена. Екипу Андрее Тринкијерија у уторак очекује меч Еврокупа у Вилњусу, док у наредном колу АБА лиге игра на свом терену против Морнара.
Приморска - Партизан (фото: ABA/Koper Primorska/Ziga Mikeli) -
Приморска - Партизан (фото: ABA/Koper Primorska/Ziga Mikeli)

Домаћин је водио током цијеле утакмице, док су изабраници Андрее Тринкијера јурили предност противника, али нису успјели да је сустигну.

Највећу предност Приморска је имала крајем треће дионице (52:34), а Партизан је у посљедњој четвртини стигао до минус осам, али је Приморска до краја стигла до убједиве побједе.

Партизан је очајно шутирао из игре, уз катастрофалан шут са линије за слободна бацања (13/22), док је Приморска имала већи број скокова и асистенција.

Приморска је тако, након побједе над Звездом у АБА Суперкупу, успјела да савлада и други београдски тим.

"Црно-бијели" су и у овој утакмици играли без повријеђеног Рашона Томаса.

Најефикаснији у побједничкој екипи био је Херис са 17 поена, док је Шишко додао 13. У тиму Партизана Загорац је постигао десет, Гордић девет, а Волден осам поена.

Ово је први пораз Партизана у новој сезони, пошто су "црно-бијели "освојили АБА Суперкуп, забиљежили двије побједе у Еврокупу, као и тријумф у Лакташима у првом колу регионалног такмичења.

Наредну утакмицу Партизан игра у Вилњусу против Ритаса, у трећем колу Еврокупа, док у трећем колу АБА лиге у суботу 19. октобра на свом терену дочекује екипу Морнара.