latinica  ћирилица
13/10/2019 |  15:02 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Шеховац: Тужилаштво може дати информацију о случају пријетећих СМС порука Југовићу

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је Срни да Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву може дати информацију у којој фази је истрага о случају пријетећих СМС порука које је добијао начелник општине Пале Бошко Југовић.
Бранимир Шеховац, начелник - Фото: РТРС
Бранимир Шеховац, начелникФото: РТРС

- Ми смо 11. априла доставили извјештај Тужилаштву и сада је то код поступајућег тужиоца, који ће сигурно донијети адекватну одлуку у вези са тим предметом. Мислим да Тужилаштво може дати неки свој став по том питању, а ми смо завршили свој дио посла - рекао је Шеховац.

Он није могао да каже који је тужилац задужен за овај предмет, нити је могао да открије идентитет починилаца.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је данас да је затражио од Полицијске управе Источно Сарајево да јавности предочи сва званична сазнања о случају пријетећих СМС порука које је добијао и саопшти у којој је фази њихово расвјетљавање.

- Од Полицијске управе инсистирам да се открије починилац и да кажу код ког поступајућег тужиоца се налази предмет. Лица која су то починила су идентификована, а ја тражим и да се открије њихов идентитет - рекао је Југовић на конференцији за новинаре.

Он истиче да ће, без обзира да ли ће бити основа да се покрене кривична пријава, покренути приватну тужбу против тих лица, јер постоји основана сумња да су се нека од њих налазила на листи СДС-а за одборнике.

Повезане вијести:

Југовић: Открити јавности сазнања о случају пријетећих СМС порука