latinica  ћирилица
14/10/2019 |  13:55 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Шаровића интересује само да остане у фотељи

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић још једном је потврдио да га интересује само да остане у фотељи јер жели да нови сазив парламента БиХ да легитимитет старом сазиву Савјета министара, са људима из Републике Српске за које су грађани на изборима рекли да их не желе у било којој гарнитури власти, истиче портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: nezavisne novine
Радован КовачевићФото: nezavisne novine

Ковачевић поручује да је крајње вријеме да се Шаровић и представници опозиције из Српске уозбиље и прихвате улогу коју су им грађани намијенили на изборима, а то је да буду опозиција и у складу са тим корективни фактор изборним побједницима.

Коментаришући Шаровићеву изјаву да је лако пронаћи 22 руке да буде смијењено руководство Парламентарне скупштине БиХ, Ковачевић је изјавио Срни да јавност треба да зна да СДС има само два гласа колико су им грађани дали на изборима.

- Ако узмемо у обзир СДС и њихове двије руке /гласа/ и СНСД који са коалицијом има девет руку у парламенту, порука грађана Српске је била јасна. Шаровић је почео да у свакој својој изјави говори једну истину, али око те истине конструише много лажи и манипулација. Истина је да је парламент старији од Савјета министара, али је старији од новог сазива, а не од Савјета министара изабраног четири године прије избора овог сазива парламента - наводи Ковачевић.

Према његовим ријечима, Шаровић је још једном потврдио да га интересује искључиво да остане у фотељи, иако су му грађани Републике Српске на изборима јасно поручили да не желе да га виде у било каквој фотељи, а поготово не у власти.

Ковачевић је још једном апеловао да људи из СДС-а схвате да су политичке уцјене које бошњачка политичка структура тренутно испоручује СНСД-у упућене искључиво зато што је СНСД побједничка странка у Српској.

- То су политичке уцјене које ће увијек бити испостављане Републици Српској јер они желе слабу Српску и да из ње увијек буду мали партнери у Савјету министара - каже Ковачевић.

Он је поручио да то са СНСД-ом неће моћи добити и да никада неће моћи рачунати на то.

- СНСД је највећа политичка странка и у Републици Српској и у БиХ и увијек ће се руководити само једним принципом, а то је заштита интереса грађана Српске - нагласио је Ковачевић.

Повезане вијести:

Шаровић: Спреман сам за промјену парламентарне већине на нивоу БиХ