latinica  ћирилица
14/10/2019 |  15:50 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Парламентарци да промовишу дијалог и боље односе (ФОТО)

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојша Радмановић најавио је да ће изабрани посланици и делегати активно учествовати у раду регионалних и глобалних парламентарних инцијатива с циљем да се земље Балкана интегришу у миран, стабилан и просперитетан регион у оквиру којег ће се слободно кретати људи, роба и капитал.

Радмановић је данас у Београду, на засједању Скупштине Интерпарламентарне уније, изразио наду да ће БиХ ријешити политичку кризу, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Он је у обраћању учесницима Скупштине подсјетио на чињеницу да ни годину дана након одржаних демократских избора још није формирана власт и изабран Савјет министара, а као разлог навео је снажан страни утицај и унутрашње политичке котроверзе, наводи се у саопштењу.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ позвао је парламентарце да буду промотери политичког дијалога, рјешавања криза, те успостављања садржајних међудржавних односа, како у региону Балкана, тако и широм свијета.

Фото: РТРС

Радмановић, који заједно са замјеником предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Николом Шпирићем предводи делегацију БиХ на засједању Интерпарламентарне уније, говорио је у оквиру централне теме пленарне сесије посвећене улози и механизмима парламената у јачању међународног права и регионалне сарадње.

Пленарно засједање Скупштине Интерпарламентарне уније биће настављено сутра, када ће парламентарци из цијелог свијета обиљежити и 15. октобар, Међународни дан демократије, који је установљен управо на иницијативу Интерпарламентарне уније.

Повезане вијести:

Шпирић: Да свијет постане политички стабилнији

Радмановић: Значајан скуп у највећем граду Балкана