latinica  ћирилица
15/10/2019 |  13:07 ⇒ 14:44 | Аутор: СРНА

Шпирић: Савјет министара у техничком мандату ради на батерије

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је Срни да Савјет министара у техничком мандату ради на батерије и то је и званично потврђено њховим учесталим телефонским сједницама, али и кршењем Пословника о раду овог тијела.
Никола Шпирић - Фото: dnevni avaz
Никола ШпирићФото: dnevni avaz

- Неодржавање сједница, кршење процедура, договарање "ад хок'"и "инкогнито" - одлике су рада овог сазива Савјета министара од самог почетка, а технички мандат и материјале за сједницу завршава им техничко особље док је њихова брига само да им не "исцуре" батерије на мобилним телефонима - истакао је Шпирић.

Он је подсјетио да је тачно прописано законом и пословником када се одржавају ванредне и телефонске сједнице, али изгледа да је у овом случају само битно да мандат "цури", па макар и технички.

- Гласање из аутомобила, ресторана и ранчева одговор је овог сазива Савјета министара на ескалирање проблеме са доласком и смјештајем миграната. Ни у јеку свог мандата ови министри нису се посветили озбиљно ниједном проблему, осим смјештају страначког кадра на руководеће позције - истакао је Шпирић.

Ипак, додао је он, и од њих таквих какви су било је за очекивати да ће понудити бар једну конкретну мјеру у ситуацији када људима у Билећи и другим градовима групе миграната упадају у куће и када ти исти мигранти у БиХ постају хуманитарни и безбједносни проблем.

- СМС министри, када већ нису у стању ни сједницу да одрже, морали би бар да нас поштеде великих ријечи, испразних порука, обећавајућих кандидатура, реформи и акционих планова. Њихов мандат почео је наопако, а завршиће у рубрикама "виц дана", јер се само у БиХ "државни послови" завршавају Вибером, СМС поруком - закључио је Шпирић.

Савјет министара у техничком мандату одржаће данас ванредну телефонску сједницу, а о предложеним материјалима јавност ће бити информисана путем саопштења, најављено је из ове институције.

Новинарима, којима није био дозвољен улазак у зграду заједничких институција у Сарајеву, из Службе за односе с јавношћу Савјета министара потврђено је да ће бити одржана ванредна телефонска сједница, али без образложења и детаља о дневном реду.