latinica  ћирилица
15/10/2019 |  14:08 ⇒ 14:17 | Аутор: sputniknews.com

Вучић руском амбасадору: Нисам знао да постоји отров на етничкој основи

Предсjедник Србије Александар Вучић је у разговору са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком изразио забринутост због атмосфере на Косову и Метохији послије тамошњих избора и изазивања тензија од стране Приштине.
Вучић са Боцан-Харченком, архив (фото:Tanjug/DIMITRIJE GOLL) -
Вучић са Боцан-Харченком, архив (фото:Tanjug/DIMITRIJE GOLL)

Вучић је рекао да није знао да постоји отров који селективно дјелује на етничкој основи, али да ће инсистирати на свеобухватној истрази и кажњавању лажова и превараната који су организовали ову срамну медијску акцију, саопштила је Служба предсједника Републике за сарадњу са медијима.

Предсједник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о завршним припремама за посјету премијера Дмитрија Медведева у суботу, 19. октобра.

Они су рекли да је програм посјете интензиван и садржајан и да ће то на најбољи начин показати одличне политичке односе и широки спектар сарадње Србије и Русије.

Како су истакла двојица саговорника, посебан значај имаће заједничко обиљежавање 75. годишњице ослобођења Београда, које потврђује слободарску традицију и братство двају народа. Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су размотрили и ситуацију у региону.