latinica  ћирилица
15/10/2019 |  16:57 ⇒ 17:12 | Аутор: РТС

Београдски таксисти прекидају штрајк

Таксисти су одлучили да прекину протест, након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем.
Београд- протест таксиста (фото:фонет) -
Београд- протест таксиста (фото:фонет)

Предсједник Савеза ауто-такси удружења Србије Александар Бјелић извинио се грађанима због свих проблема, али је рекао да су они изазвани нерадом градских и републичких органа. Уколико се деси да договори не буду поштовани, таксисти ће у много већем броју тражити права, поручио је Бјелић.

Представници такси удружења који су данима протестовали у Београду састали су се са Вучићем.

Бјелић је рекао да је констатовано гдје су проблеми унутар рада државних органа и да је договорено да се из дана у дан прати да ли ће држава стриктно примјењивати прописе о нелегалном превозу путника. 

- Уколико се деси да то што смо се договорили не буде поштовано, таксисти ће у много већем броју тражити права - рекао је Бјелић. 

Истакао је да су предсејдник Србије и представници такси удружења показали велико разумијевање за грађане. 

Каже да је протест био изнуђен потез и да таксисти више неће упирати прстом у било кога ко није радио свој посао. Додао је да је данас нови почетак и да ће се пратити спровођење закона. 

Бјелић је додао да су чули да је већ одузето једно возило и прије договора. Апеловао је на све који обављају превоз путника, а то не чине у складу са законом, да је боље да не праве никакве проблеме. 

Појаснио је да ће протест престати када се представници таксиста буду обратили колегама и објаснили им о чему се разговарало. 

Напоменуо је да је важно и да се мијења слика о таксистима, да ће почети куповина нових возила као и давање одређених погодности које ће се односити на превоз трудница.