latinica  ћирилица
15/10/2019 |  18:00 ⇒ 16/10/2019 | 08:03 | Аутор: РТРС

"На три воде" - пројекат сарадње Радија Републике Српске и Радио Београда

Јединствени регионални радио програм "На три воде" који се емитује сваког радног дана од 6 до 8 часова ујутру, уживо из три студија, Радио Београда 2, Радио Новог Сада и из Дописништва Радио Београда у Нишу, обиљежио је три године постојања. Од прошле године у овај програм петком се укључује Радио Републике Српске, а од 1. октобра сриједом наизмјенично Радио Грачаница и Радио Косовска Митровица.

Радијски програм "На три воде" повезује људе и градове на некада јединственом медијском простору, а садржи теме које се обично могу слушати у јутарњем програму.

- То су вијести, прогноза времена, стање на путевима, најновије инфомрације, неке занимљивости, али он има и нешто што други програми немају, а то је веома богату понуду културних садржаја - истиче главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кењевац.

Сарадњу радија у емисији "На три воде" директор Радија Републике Српске Драган Пајић описао је као породицу која воли да се уједињује.

- У протеклих 14 мјесеци у четрдесетак минута ујединили смо наше програме. Уједињење је чаробна ријеч коју ми у Српској много волимо и уживамо у тој чињеници, а што је битније наши слушаоци су задовољни. Реакције наших слушаоца су оно што нам је било потребно у овој заједничкој причи. Већ након прве емисије имали смо позиве из иностранства и СМС поруке - истиче Пајић.

Ово је и година у којој Радио Београд обиљежава 95 година рада, а Радио Нови Сад 70 година постојања.

Главна и одговорна уредница Радија Нови Сад Милада Поповић каже да је у почетку било сумње да ли ће пројекат успјети. Знате како лале кажу: ах Београд ће нас поклопити. То се није десило, ми равноправно учестувјемо и имамо наше рубрике - каже Поповићева.

Јавно предузеће Мрежа мост које обједињава шест медија и дописништава на Косову и Метохији постаје дио програма "На три воде". Директорка Мреже Слађана Иванчевић истиче да могу доста тога да пруже у квалитети јер се са Косова најчешће само чују ружне вијести.

- Када се нешто ружно деси свуда нас има, а када се десе лијепе ствари, а дешавају се свакодневно, то не добије довољан медијски простор - каже Иванчевићева. 

Колеге које реализују емисију "На три воде" већ се добро познају, допуњују и идеја оваквог регионалног програма веома је добра, истакла је Биљана Мијалковић шефица Дописништва Радио Београда 2 из Ниша.

Јутарњи програм "На три воде" емитује се сваког дана од 6 до 8 часова на мрежи ултракраткоталасних предајника Радио Београда 2, Радио Новог Сада, као и на сајтовима Радио телевизије Србије и Радио телевизије Војводине.