latinica  ћирилица
16/10/2019 |  12:25 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Децембар рок за израду пројекта за брзи пут Бијељина - Подроманија

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас Срни да је у току израда генералног пројекта за брзи пут Бијељина-Зворник-Милићи-Власеница-Соколац-Подроманија, те да је рок за завршетак децембар, након чега ће бити познати остали детаљи у вези са овим стратешким послом.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

- Дужина брзог пута од Бијељине до Сокоца је око 170 километара, али детаљи ће бити познати када буде завршен генерални пројекат. У нашим плановима и стратешким документима планирана је изградња 470 километара брзих путева у Републици Српској. Један од тих пројеката који први планирамо реализовати јесте брзи пут од Бијељине преко Зворника, Милића и Власенице до Сокоца - истакао је Трнинић.

Према његовим ријечима, овај брзи пут биће повезан са неколико других регионалних путних праваца.

- Овај брзи пут биће веза са оним који планирамо градити од Источног Сарајева преко Рогатице и Вишеграда до границе са Србијом. Значај овог пројекта је и у повезивању са ауто-путем који планирамо од Бијељине до Београда, а биће и веза са брзим путем који се кроз Србију гради од Шапца до Лознице. Изградњом овог пута на значају добија и мост "Братољуб" у Братунцу. Он би био окосница развоја свих подрињских општина у БиХ и Србији - нагласио је Трнинић.

Он је додао да је рано говорити о износу новца који ће бити потребно обезбиједити за овај пројекат.

- Тешко је то процјењивати док не будемо имали генерални пројекат јер ћемо тада знати трасу и какав је терен. Без тога је тешко направити процјену цијене изградње - каже Трнинић.