latinica  ћирилица
16/10/2019 |  15:36 ⇒ 15:36 | Аутор: РТРС

Талић: Упитници најбољи показатељ гдје требамо правити вртиће

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић, изјавио је данас на 36. сједници Скупштине града, да су информације из упитника приликом уписа дјеце у вртиће, од изузетне важности за град, јер се на основу њих планира даља изградња вртића по мјесним заједницама као и план и програм уписне политике.
Зоран Талић - Фото: РТРС
Зоран ТалићФото: РТРС

- Оно што сам и у претходним годинама тражио, и сада сам инсистирао када је у питању Центар за Предшколско образовање и васпитање, јесте да се редовно доставља једна јасна информација у којим то мјесним заједницама постоји потреба за изградњом објеката за вртиће. Конкретно, приликом уписа, тј. приликом подношења захтјева од стране родитеља за упис њихове дјеце у вртиће, треба да се напише одакле долазе, односно из које мјесне заједнице, а не само који се вртић преферира. Када имате податак одакле долази породица са дјецом, јасно можете правити пројекцију колика је потреба за изградњом предшколског објекта у њиховој мјесној заједници - рекао је Талић.

Додаје, како би се смањила листа чекања за вртиће, неопходан је континуитет.

- Оно што сам и раније предлагао а сада се увелико реализује, јесте претварање пословних градских простора поготово на ужем дијелу града, у вртиће. Ми смо сад већ ушли у процес да су три пословна простора адаптирана а још су два простора у фази адаптације. За онај дио дјеце који је још на чекању градимо један нови вртић на Петрићевцу у склопу вишенамјенског објекта, те је почела изградња објекта за предшколско васпитање у Лазареву. Трудимо се да до краја овог мандата, обухватимо што већи број дјеце - нагласио је Талић.