latinica  ћирилица
16/10/2019 |  17:30 ⇒ 17:48 | Аутор: СРНА

Решићева у Трнову: Опрема за матичне службе свим изразито неразвијеним општинама

Министарка локалне управе и самоуправе Републике Српске Лејла Решић најавила је данас у Трнову да ће свим изразито неразвијеним општинама у Републици Српској до краја године бити додијељена одређена новчана средства за набавку опреме за матичне уреде у мјесним канцеларијама.

- Вријеме је да то обновимо, да би ти људи имали боље услове и пружали квалитетније услуге - рекла је Решићева након састанка са начелником општине Трново Драгомиром Гаговићем.

Она је појаснила да се Министарство, с обзиром на то да је било много промјена у законским регулативама које се односе на матичаре и на матичне службе, опредијелило да свим изразито неразвијеним општинама у Српској обезбиједе одређена новчана средства, што ће укључивати и општину Трново.

Решићева је рекла да је радује да након неколико година веома тешке и турбулентне политичке ситуације, општина Трново има стабилну већину.

- Почели су да раде, да припремају пројекте и да се баве грађанима, што је велики искорак и све похвале садашњем начелнику јер је то практично иста скупштинска већина коју је он затекао, а проблеме које је затекао успио је да размрси - рекла је Решићева.

Она је додала да је на састанку било ријечи и о броју запослених, проблему који је такође наслијеђен, о чему ће се у будућем периоду морати повести рачуна јер је и то дио мора проблема које је наслиједио Гаговић.

Према њеним ријечима, општина Трново има још неколико пројеката које припрема да упути Министарству локалне управе и самоуправе за суфинансирање.

- Разговарали смо о томе и сигурно ће нам наредних дана бити упућен један од тих пројеката и вјерујем да ће комисија која се тиме бави то и одобрити - рекла је Решићева.

Гаговић је навео да је Решићеву упознао о проблемима функционисања ове локалне заједнице, нагласивши да је Министарство локалне управе и самоуправе и прошле године општини Трново помогло око одређених пројеката.

Гаговић је рекао да су један дио средстава већ повукли, ове године један пројекат је већ у фази реализације, што ће бити фактурисано према ресорном министарству.

- Имамо још два или три пројекта које ћемо упутити према министарству што ће надам се бити успјешно - закључио је Гаговић.

Решићева и Гаговић су након састанка обишли новоизграђени трг и фискултурну салу. Састанку је присуствовао посланик ДНС-а у Народној скупштини Српске Александар Главаш.