latinica  ћирилица
16/10/2019 |  19:14 | Аутор: РТРС

"Џуди", филм о холивудској легенди од 24. октобра у биоскопима (ВИДЕО)

Дуго очекивани биографски филм о холивудској икони Џуди Гарланд стиже у домаће биоскопе 24. октобра.

Рене Зелвегер одушевила је критику широм свијета својом глумом и трансформацијом.

Продуценти и редитељ нису имали дилему када су позвали познату глумицу да игра у овом филму, а и Рене се одмах заинтересовала за улогу, можда и због чињенице да је и сама велики обожавалац филмске диве.

- Ово је била прилика и изазов који нисам смјела да пропустим. Џуди Гарланд сматрају једном од најљепших и најснажнијих гласова у свијету забаве свих времена. Прво сам била изненађена зашто су онда позвали мене за ту улогу - духовито је одговорила Рене када су је упитали да ли се двоумила да прихвати улогу.

Ово је први цјеловечерњи филм о једној од највећих икона Златне ере Холивуда, послије многобројних биографија, документарних филмова и серија. Разлог зашто се толико чекало на филм се можда може наћи у једном од најпознатијих цитата саме Џуди Гарланд: "Увијек буди прворазредна верзија самог себе, умјесто другоразредна верзија неког другог".

Филм прати Џуди Гарланд која стиже у Лондон 1968. године на серију распродатих концерата у чувеном клубу "Talk of the Town".

Тридесет година након њене легендарне улоге у филму Чаробњак из Оза, Џудин глас је већ ослабио, а драма њеног живота је у пуном јеку.

Спрема се да пети пут уплови у брачне воде и још увијек вјерује у љубав. Али, и даље је рањива. Од 47 година живота провела је радећи 45, уморна је и море је успомене на изгубљено детињство у Холивуду, а све што жели је да буде код куће са својом дјецом. Да ли ће имати снаге да настави даље?

Рене Зелвегер, добитница Оскара за филм Хладна планина (и још двије номинације за филмове Дневник Бриџит Џоунс и Чикаго), већ се помиње у трци за Оскара за улогу холивудске иконе Џуди Гарланд у филму Џуди.

У глумачкој елипи си и Џеси Бакли (Рат и мир), Фин Витрок (Америчка хорор прича) и Мајкл Гамбон (Хари Потер). Редитељ филма је Руперт Гулд.

У филму ћемо слушати неке од њених најпознатијих пјесама, укључујући и легендарну пјесму Изнад дуге (Over the Rainbow). Филм Џуди је ода њеном незаборавном гласу, жељи за љубављу и животом и непролазном стилу ове холивудске иконе.