latinica  ћирилица
17/10/2019 |  08:41 | Аутор: Агенције

Боксер Деј преминуо четири дана након нокаута (ВИДЕО)

Амерички боксер Патрик Деј (27) преминуо је од повреда мозга задобијених у борби у Чикагу прије четири дана.

Њега је земљак Чарлс Конвел нокаутирао у десетој рунди борбе у супер-велтер категорији, након чега је Деј на носилима изнесен из ринга.

Због повреда мозга је уведен у вјештачку кому, али је послије четири дана борбе преминуо.

- Деју бокс није био неопходан. Он је дошао из добре породице, био је паметан, образован, имао је друге могућности да зарађује за живот. Он је изабрао бокс, прихватајући неизбежан ризик с којим се сваки борац сусреће када уђе у ринг. Пет је волио бокс. Тако је инспирисао људе и због њега се осјећао живим - саопштио је Дејов промотер Лу Дибела.

Деј је добио 17 од 22 борбе у каријери, уз четири пораза и један реми. Он је трећи боксер који је преминуо у посљедњих неколико мјесеци усљед повреда задобијених у борби.

У јулу су страдали Рус Максим Дадашев и Аргентинац Уго Сантиљан.

- У оваквим тренуцима постаје веома тешко објаснити или оправдати опасности бокса. Ово није вријеме када су изговори прикладни или могући неки одговори. Ипак, ово је време за реакцију. Иако немамо одговоре, знамо многа питања, имамо прилику да одговорно реагујемо и учинимо бокс сигурнијим за све учеснике. То је начин да поштујемо насљеђе Пета Деја - додао је Лу Дибела.