latinica  ћирилица
17/10/2019 |  09:11 ⇒ 09:11 | Аутор: Б92

Капитени рекли своје: Прво Барселона, па Црвена звезда

Капитени осамнаест евролигашких клубова учествовали су у анкети елитног кошаркашког европског клупског такмичења.
Кошаркашко европско клупско такмичење (фото: Euroleague) -
Кошаркашко европско клупско такмичење (фото: Euroleague)

Гласали су против кога ишчекују да играју, ко је најпотцјењенији кошаркаш у Европи, којем гостовању се највише радују, против кога је најтеже играти...

На питање против кога највише воле да играју на гостовању, капитени осамнаест евролигашких екипа највише гласова дали су Барселони, Црвеној звезди и Панатинаикосу.

"Блауграна" је однијела побједу са 27,78 одсто, црвено-бијели су заузели друго са 16,67 процената гласова, док треће мјесто припада ОАКА арени, односно ПАО.

Када је у питању играч против којег највише ишчекују да играју, највише гласова добио је плејмејкер ПАО Џимер Фридет са 38,89 одсто, друго мјесто је припало Николи Миротићу 16,67 (Барселона), док је трећи центар ЦСКА Коста Куфос са 11,11 процената.

На питање којег кошаркаша сматрају да је највећи изазов играти против њега, прво мјесто су подијелили Факундо Кампацо (Реал), Нандо де Коло (Фенербахче) и Брајант Данстон (Ефес) са по 11,11 одсто.

Два најпотцјењија играча по гласовима осамнаест капитена су Кори Хигинс из Барселоне (16,67 одсто) и Фабијан Козер из Реал Мадрида (11,11).

За крај, против којег тренера највише воле да играју, односно највише ишчекују сусрет, капитени су највише гласова дали Шарунасу Јасикевичусу 22,22 одсто (Жалгирис), потом Етореу Месини (Армани) и Жељку Обрадовићу 16,67 (Фенер), као и Паблу Ласу 11,11 (Реал Мадрид).