latinica  ћирилица
17/10/2019 |  09:48 ⇒ 10:10 | Аутор: СРНА

Промоција одбојке у градовима Српске

Делегација Одбојкашког савеза Србије посјетиће четири центра у Републици Српској гдје ће промовисати одбојку, уз представљање пехара Европског првенства, рекла је директор женских млађих селекција овог савеза Биљана Михаиловић.
Вишеград: Михаиловић, тестирање одбојкаша - Фото: СРНА
Вишеград: Михаиловић, тестирање одбојкашаФото: СРНА

Михаиловићева је у Вишеграду присуствовала тестирању 20 перспективних одбојкашица које наступају за клубове из Горњодринске регије, у организацији Одбојкашког савеза Републике Српске и уз помоћ Одбојкашког савеза Србије.

На тестирању, осим вишеградских, учествовале су одбојкашице из Фоче, Рогатице, Чајнича и Рудог.

Делегација ће, након Вишеграда, посјетити Соколац, Гацко и Требиње.

На тестирању на Сокоцу присуствоваће чланови одбојкашких клубова са Пала, Хан Пијеска, Источно Сарајева и Власенице. У Гацку ће бити тестирани одбојкаши из Невесиња и Билеће, док ће Требињу бити одбојкаши из Љубиња и Берковића.

- Овдје смо да подијелимо искуства и да почнемо сарадњу омладинских категорија два савеза - истакла је Михаиловићева.

Селектор женске пионирске репрезентације Србије Немања Зекић рекао је да су стекли увид у знања и начин рада одбојкашица.

- Ово је прво тестирање у Републици Српској, желимо да направимо паралелу са другим одбојкашицама - истакао је Зекић.

Предсједник Одбојкашког клуба ХЕ на Дрини Владимир Гладанац рекао је да се тестирањем, које је обављено у Спортској дворани у Вишеграду, провјеравају физичке способности одбојкашица.

- Част нам је да смо угостили представнике Одбојкашког савеза Србије који су овом приликом донијели побједнички пехар са Европског првенства - додао је Гладанац.

Спортски директор Одбојкашког клуба Хе на Дрини Раде Баралић рекао је да ће након тестирања бити направљени картони за ове одбојкашице, који ће бити у Савезу као мјерила за селектовање репрезентације Републике Српске, односно БиХ.