latinica  ћирилица
17/10/2019 |  11:50 ⇒ 13:24 | Аутор: СРНА

Лакета: Због проблема миграната полиција ће појачати активности

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је на ванредној сједници Скупштине општине Билећа о проблему миграната да полиција чини све да заштити становништво и њихову имовину, и појачаће активности да би били безбједни сви становници источне Херцеговине.

Лакета је на сједници којој присуствују и представници Службе за послове са странцима и ОЕБС-а, рекао и да ће полиција бити у сталном контакту са грађанима, те позвао становништво да дјелује трезвене главе и у складу са законом.

Он је навео да ће се припадници Полицијске управе Требиње придржавати закључка Владе Републике Српске и рјешења о именовању Координационог тијела које прати кретање илегалних миграната преко територије Српске.

Један од мјештана Врањске Радош Радовић рекао је у обраћању да кроз њихово село пролазе странци и узнемиравају становништво, те позвао представнике полиције да им помогну и заштите их.

Он сматра да је једно од могућих рјешења да мигрантима буде обезбијеђен превоз.

Из Граничне полиције БиХ упутили су допис у којем наводе да немају праксу да присуствују сједницама Скупштине, али да су отворени за сваки облик сарадње.

Мјештани мјесне заједнице Крстаче и села у околини Билеће затражили су у недјељу, 13. октобра, на протестном скупу у селу Симијова да их полиција и локална власт заштите од миграната, као и хитну ванредну сједнице Скупштине општине Билећа.

Мјештанин села Тодорићи Милорад Чомић 5. октобра је након сукоба са групом миграната убио једног кога је затекао у кући свог комшије.