latinica  ћирилица
17/10/2019 |  12:11 | Аутор: СРНА

Радојичић: До краја године градња саобраћајнице од Лауша до Паприковца

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да би до краја године требало да почне изградња нове саобраћајнице између насеља Лауш и Паприковац која би трајно ријешила гужве у овом дијелу града, а за шта је више од два милиона КМ обезбиједила Влада Републике Српске.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- У завршној смо фази са свим радњама избора извођача. Средства су обезбијеђена и у овом моменту је све само ствар папирологије - рекао је Радојичић новинарима.

Он је истакао да би изградњом ове саобраћајнице, у дужини од 800 метара,
практично било отворено цијело насеље Лауш.

- То је артерија самог подручја око којег се може даље градити. Регулациони план је веома добар јер подразумијева неколико атрактивних зона, не само за стамбену градњу, већ и за зелене површине и спортско-рекреативне садржаје - навео је Радојичић.

Одговарајући на питање да ли ће Градска управа спасавати непрофитабилна предузећа као што су Завод за изградњу и "Аквана", Радојичић је навео да је град у програму реструктурисања ова два предузећа.

- Завод за изградњу је успио да изађе из блокаде која је трајала у више наврата у протеклим годинама. Мислим да је тренутно на добрим ногама да настави да послује са знатно смањеним бројем радника и мањим простором - рекао је Радојичић.

Он је навео да "Аквана" има велике дугове, као и да вањски базен са фиксним трошковима и са два до три мјесеца сезоне, у зависности од времена, дефинитивно није финансијски самооодржив.

Радојичић је рекао да због великих трошкова одржавања град са 900.000 КМ годишње суфинансира градски олимпијски базен који се налази у саставу предузећа "Аквана".

Он је додао да би до краја године требало да буде одлучено о даљој судбини угоститељства у предузећу "Аквана" и да ли уопште одржавати ту дјелатност или потпуно ићи у комерцијални закуп.