latinica  ћирилица
17/10/2019 |  12:14 ⇒ 13:43 | Аутор: РТРС

Додик: Не прихватам ни један план који БиХ уводи у НАТО

Српски члан Предсједништва и лидер СНСД-а Милорад Додик нетачним је назвао тврдњу предсједника СДС-а Мирка Шаровића да ће СНСД пристати на Годишњи национални план за НАТО и да ће ту намјеру камуфлирати преименовањем тог документа.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је поновио да неће прихватити ни један план који БиХ уводи у НАТО.

Прихватљив му је, каже, само документ у којем би писало да тај план не прејудицира чланство БиХ у НАТО.

Нека Шаровић покаже тај документ. Можда су га написали странци који га едукују, ја нисам, нити сам документ видио", рекао је Додик данас новинарима у Бањалуци.

Он тврди да нема разговора о томе да се донесе документ који би се третирао као АНП, без обзира како то изгледало Шаровићу и лидеру ПДП-а Браниславу Бореновићу.

- Наше сагласности на то нема, а очигледно да има њихове - рекао је Додик.

Додик је поновио да не постоји редуковани АНП и да нема разговора о томе.

- То је прича Мирка Шаровића, или његових пријатеља странаца. Ми тај план нећемо прихватити ни сада, ни послије формирања Савјета министара. А да ли је Шаровић то обећао и како је могуће да га муслимани подржавају да направи већину у парламенту БиХ? Да ли је обећао да ће то урадити касније? Можда, ја не знам. Нека он каже да није за програм и да га неће прихватити ни у случају да се изабере нови Савјет министара. На страни на којој ја стојим не станује издаја, као што то видимо тамо - рекао је Додик.

Он је рекао да су му странци, којима је у интересу чланство БиХ у НАТО, говорили да ће лидери СДС-а и ПДП-а бити мирни ако се чланство прихвати.

- Ја сам им рекао да имам свој став и да ме не занимају Бореновић, ни Шаровић - навео је Додик.

Повезане вијести:

Посебна сједница НСРС почетком новембра