latinica  ћирилица
17/10/2019 |  15:59 | Аутор: СРНА

Медведев ће се обратити и посланицима Скупштине Србије

Предсједник Владе Русије Дмитриј Медведев у суботу, 19. октобра, током посјете Београду обратиће се на посебној сједници посланицима Скупштине Србије, саопштено је данас из републичког парламента.
Скупштина Србије (фото: snimanjeizvazduha. blogspot.com) -
Скупштина Србије (фото: snimanjeizvazduha. blogspot.com)

Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић сазвала је посебну сједницу са почетком у 16.30 часова, наводи се у саопштењу.

Домаћин једнодневне посјете Медведева биће предсједник Србије Александар Вучић, а програм и сатница боравка руског премијера биће благовремено достављени медијима, најављено је раније из прес службе предсједника Србије.

С руским премијером у Београду састаће се и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик који је раније данас најавио да ће разговарати с Медведевом о економској сарадњи, ситуацији у Републици Српској и БиХ.

"Руси су код нас присутни у Рафинерији у Броду и веома је важно да разговарамо о очувању активности те фирме. Важно је да Рафинерија функционише и ради, а на састанку ће бити и генерални директор 'Зарубежњефта' из Москве", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Медведев у Србију долази поводом обиљежавања 75. година од ослобођења Београда 20. октобра 1944. године.

Београдске "Вечерње новости" објавиле су данас да ће Медведев разговарати са државним врхом Србије, присуствовати Приказу способности Војске Србије "Слобода 2019", да ће положити вијенац на споменик "Смрт фашизму, слобода народу" на Калемегдану.

Он ће у друштву Вучића присуствовати свечаној академији у част страдалих, гдје ће бити приказан филм о заједничкој борби два народа у Другом свјетском рату, објавио је тај лист.