latinica  ћирилица
17/10/2019 |  16:28 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

Ламборџинији и ферари враћени Ћулуму и још двојици по налогу тужиоца Тање Мрђе

Полицијска управа Бањалука поступила је по правоснажном рјешењу бањалучког Основног суда и привремено одузета возила два ламборџинија и ферари вратила лицима од којих су одузета, речено је Срни у овој управи.
Ламбургини и ферари одузети браћи Ћулум (фото:G. Obradović/RAS Srbija) -
Ламбургини и ферари одузети браћи Ћулум (фото:G. Obradović/RAS Srbija)

Срна сазнаје да су возила враћена безбједносно интересантним лицима Нермину Ћулуму, Денису Гиљону и Велиду Салашевићу, иако полицијски службеници бањалучке Полицијске управе нису завршили детаљне провјере и статус тих возила.

- Настављају се даље провјере за наведена лица и возила, а по окончању детаљних провјера, надлежном тужилаштву биће достављен извјештај - речено је Срни у Полицијској управи Бањалука која је поднијела жалбу на рјешење Основног суда.

Срна незванично сазнаје да је поступајући тужилац Тања Мрђа самоиницијативно упутила захтјев Основном суду у Бањалуци да се врате привремено одузета возила Ћулуму, Гиљони и Салашевићи, иако полицијски службеници бањалучке Полицијске управе нису завршили детаљне провјерем нити статус тих возила, а још траје и коренсподенција са Интерполом Швајцарске.

Према сазнањима Срне, поступајући тужилац прије доношења ове одлуке никада није ни усмено ни писмено затражила информацију од Полицијске управе Бањалука о статусу возила и предузетим радњама.

На основу њеног захтјева, бањалучки Основни суд донио је рјешење о враћању возила наведеним лицима уз образложење да је тужилац Мрђа навела да "нема више потребе за задржавањем возила".

Такође, у оквиру истог предмета, сазнаје Срна, постоји кривична пријава стварног власника ова три возила Паула Ребхолца, која је преко адвоката запримљена у Полицијској управи и у Окружном јавном тужилаштву Бањалука, против наведених лица за кривично дјело утаја.

У пријави је образложено да је Ребхолц прекинуо комуникацију са тројицом наведених лица, захтјевао враћање својих возила што су они одбили, те да су возила неовлаштено довезена у БиХ и мимо његове воље задржана у њиховом посједу, сазнаје Срна.