latinica  ћирилица
17/10/2019 |  19:02 ⇒ 21:26 | Аутор: СРНА

Црнадак: Измишљена тема Акционог плана

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак рекао је да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик измислио тему Акционог плана за реализацију приоритета из аналитичког извјештаја Европске комисије.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

- Црнадак је рекао да Додик само глуми забринутост, јер су за Акциони план заправо гласали његови најближи политички пријатељи, ХДЗ БиХ, из чега се види да је све само најобичнија представа за јавност - саопштено је из ПДП-а.

Црнадак је навео да Савјет министара у техничком мандату одржава телефонске сједнице, јер, како каже, СНСД управо преко ХДЗ БиХ онемогућава нормално одржавање сједница, додајући да он "у том циркусу није учествовао".

Реагујући на изјаву Додика да су људи из СДС-а и ПДП-а срушили механизам координације,те да је усвајање Акционог плана за реализацију приоритета из аналитичког извјештаја Европске комисије, који је саставни дио мишљења Комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ, без сагласности Владе Републике Српске очигледан доказ издаје српских националних и интереса Српске, те да то раде људи из СДС-а и ПДП-а у Савјету министара у техничком мандату, Црнадак је позвао српског члана Предсједништва БиХ да, како каже, више никада не спомене ријеч издаја.

Јер, према мишљењу Црнатка, позиција и улога Републике Српске у Сарајеву никада није била боља ни сигурнија него у претходне четири године.

Савјет министара у техничком мандату на телефонској сједници прије два дана, без сагласности Владе Републике Српске, усвојио је Акциони план за реализацију приоритета из аналитичког извјештаја Европске комисије који је саставни дио мишљења Комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ.

Иако су надлежне институције Републике Српске учествовале у дефинисању и усаглашавању свих мјера за реализацију приоритета из њихове надлежности, Савјет министара у техничком мандату је, без сагласности Владе Српске, усвојио овај акциони план.