latinica  ћирилица
17/10/2019 |  20:04 ⇒ 20:41 | Аутор: СРНА

Гајанин: Сарадња са Русијом од изузетног значаја

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин истакао је данас да је за овај универзитет и Републику Српску од изузетног значаја сарадња са Русијом.
Бањалука-делегација Московског државног обласног универзитета - Фото: СРНА
Бањалука-делегација Московског државног обласног универзитетаФото: СРНА

Гајанин је, након разговора са делегацијом Московског државног обласног универзитета, изразио задовољство сарадњом коју је остварио Факултет безбједносних наука Универзитета у Бањалуци са Московским државним обласним универзитетом, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Он је нагласио да ће Универзитет у Бањалуци и даље подржавати све видове сарадње са Московским универзитетом и посебно захвалио декану Факултета безбједносних наука Предрагу Ћеранићу који је домаћин гостима из Русије.

- За Универзитет и Републику Српску веома је важна сарадња са Русијом и увијек можете рачунати на нашу подршку - рекао је Гајанин и додао да су Срби веома захвални народу Русије који им пружа несебичну подршку.

Делегацију из Русије, састављену од наставника и студената Факултета безбједности и Правног факултета Московског државног обласног универзитета, предводила је Елена Приморова која је рекла да долазе са једног од најстаријих факултета.

- Наредне године наш универзитет обиљежава 90 година постојања. Данас у саставу Московског државног универзитета ради 15 факултета - навела је Прморова и додала да се настава изводи на свим циклусима студија.

Она је напоменула да је питање безбједности све важније и да им је због тога важна сарадња са Факултетом безбједносних наука Универзитета у Бањалуци.