latinica  ћирилица
17/10/2019 |  22:44 ⇒ 22:49 | Аутор: РТС

Звезда послије продужетка поражена у Тел Авиву

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од домаћег Макабија у Тел Авиву након продужетка резултатом 84:69, у мечу трећег кола Евролиге.

Након константно "јурења" резултата и сјајне роле Добрића, Берон је имао отворен шут за побједу који није искористио, те је меч отишао у додатних пет минута гдје је човјек одлуке био Скоти Вилбекин.

Мучила се Звезда од првог минута меча у "Менора Мивтачим" арени у Тел Авиву, и од старта се суочавала са великим проблемима, што у игри, што кадровски (повреда лица Брауна, нејасна ситуација са Гистом).

Ипак, нису црвено-бели одустајали. Ријешени да се врате у утакмицу и након пуно утрошене енергије у томе су и успјели, те су у посљедњем минуту стигли до неријешеног резултата 67:67.

Тада је српски првак имао два шута за прво вођство па и побједу, али су један од јунака повратка Огњен Добрић и најбољи шутер тима Били Берон ипак били непрецизни.

И продужетку је на терену постојао само један тим, Макаби.

Предвођени одличним Вилбекином добро су отворили а онда још боље затворили додатних пет минута и дошли до убједљивог а првог тријумфа у Евролиги ове сезоне, нанијевши Звезди други пораз.

Поменути Вилбекин био је најбољи у редовима "поноса Израела" са 16, док су Каспи и бивши Звездин плеј Волтерс додали по 15.

У редовима тима са Малог Калемегдана најбољи и једини двоцифрени били су Добрић са 10 и Перпероглу са 18 поена.