latinica  ћирилица
18/10/2019 |  10:37 ⇒ 12:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: Размишљам, кад дође британски амбасадор да ми ставимо заставу Српске

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је прича о затрованим ковертама једна у низу "класичних лажи" Приштине, док је, како је навео, истина само једна - албанска застава коју у свом кабинету држи Аљбин Курти.
Ивица Дачић (Фото: Анадолија) -
Ивица Дачић (Фото: Анадолија)

На питање да је у случају наводно затрованих коверти изостала реакција међународне заједнице, Дачић је рекао да "врана врани очи не вади" и подсјетио на још неке лажи Приштине, попут оне да су 1999. говорили да је Србија заточила 100.000 људи на стадиону у Приштини и ухапсила албанску дјецу како би им узела крв и дала српским војницима и полицајцима.

- Милион лажи, цијела та творевина је заснована на лажи, а истина је само једна, она стоји иза Куртија, а то је албанска застава. То је великоалбанска политика - рекао је Дачић за ТВ Прва, поводом фотографије на којој су британски амбасадор Николас Абот и Аљбин курти, у просторијама Самоопредјељења, а иза њих застава Албаније.

Дачић је рекао да је сједити испред албанске заставе, заједно са Куртијем, који претендује да буде косовски премијер, "класичан акт подржавања Велике Албаније".

- Размишљам сљедећи пут кад дође амбасадор Велике Британије да ставимо заставу Републике Српске - рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је за њега значајније то што амерички амбасадор није желио да се фотографише испред заставе Албаније у кабинету Куртија.

- То је много значајније него ови што су сели. Ово што су сели нису у току шта се дешава у свијету. Они благонаклоно гледају на све што уради Приштина. Нема проблема, Србија је довољно јака да се одупре свему - поручио је Дачић.