latinica  ћирилица
18/10/2019 |  11:45 ⇒ 12:14 | Аутор: СРНА

Радојичић: "Здраво старење" обухвата све више пензионера

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се програм "Здраво старење", који град проводи са неколико невладиних организација и Центром за социјални рад, шири од једне до друге мјесне заједнице и обухвата све више пензионера.
Радојичић - Удружење пензионера - Фото: СРНА
Радојичић - Удружење пензионераФото: СРНА

Радојичић је истакао да је ријеч о друштвеним активностима и окупљању пензионера како се стара лица не би осјећала усамљено, изоловано и искључено.

Он је данас са руководством градског Удружења пензионера разговарао о будућим активностима и плановима за интеграцију старије популације у разне друштвене активности.

- Постоји редовно суфинансирање појединих програмских активности Удружења пензионера, а град је ове године имао и низ нових програма који се односе на лица треће животне доби - рекао је Радојичић новинарима.

Он је истакао да је кроз пројекат под називом "Бањалука људског лица" започетно неколико крупних програма који обухвата велики број људи.

Радојичић је навео да се програм бесплатне превентивне здравствене заштите, који је кренуо прије двије седмице, дијелом односи на лица треће животне доби, те да је реализован у амбулантама породичне медицине у Мотикама и Чесми, додавши да ће програм обухватити све амбуланте породичне медицине у Бањалуци.

Радојичић је рекао да је са руководством Удружења пензионара града разговарано и о кориштењу друштвених просторија - домова, истичући да се сваки нови објекат који се изгради на подручју града, приградском или сеоском подручју ставља на располагање свим грађанима и удружењима.

Предсједник Удружења пензионера града Бањалука Никола Гојковић истакао да је ово удружење задовољно сарадњом са градом и њиховом подршком.

- Имамо доста активности које водимо за наше чланове и мислим да у доброј сарадњи са Градском управом можемо много тога да организујемо као што су излети, дружења и пројекти које реализујемо сваке године - рекао је Гојковић.

Према ријечима Гојковића, у Бањалуци има 42.000 пензионера односно 30.219 чланова Удружења пензионера града.