latinica  ћирилица
18/10/2019 |  12:19 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Број миграната у Унско-санском кантону стално расте

Портпарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић рекао је за РТРС да је ситуација са мигрантима на подручју Унско-санског кантона тренутно мирна и под контролом, али и упозорава.

- Настојимо услове животе у градским зонама Бихаћа, као и другим центрима погођеним хуманитарном катастрофом, попут Велике Кладуше, довести у нормалу. Поучени прошлогодишњим искуством, када је доласком зиме ескалирао број кривичних дјела, сада већ превентивно дјелујемо, како би избјегли нежељен сценарио - истиче Шиљдедић.

Он додаје да према процјенама на територији Унско-санског кантона у овом тренутку се налази око 6.000 миграната, али да тај број стално расте.

- Нажалост, мигранти веома лако улазе у БиХ, и онда кроз њу прођу 90 одсто територије да би дошли до нас, а да их нико незаустави, или контролише. Они ће и даље пристизати, а као што сам рекао за очекивати је доласком хладнијег времена, а опет узроковано хуманитарном катастрофом, и појачан вид насиља и других кривичних дјела - истакао је Але Шиљдедић.

На простору Унско-санског кантона доласком миграната до сада су забиљежена 24 смртна случаја, од чега чак 19 у овој години.

Повезане вијести:

Брисел осуђује присилан трансфер миграната на Вучјак