latinica  ћирилица
18/10/2019 |  12:43 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

Вишковић: Што прије почети изградњу путева ка Тјентишту и Шћепан Пољу

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Фочи да су заједнички приоритети ове локалне заједнице и Владе да што прије почне изградња нових путних праваца према Тјентишту и Шћепан Пољу.

Вишковић је навео да ће изградњом модерне саобраћајнице Фоча-Тјентиште која ће ићи новом трасом бити ријешен вјековни проблем повезаности Старе Херцеговине са источном.

- У току је израда пројектно-техничке документације и, чим буде завршена, ићи ће се у тај пројекат - рекао је Вишковић.

Када је ријеч о пројекту новог магистралног пута према Шћепан Пољу у Црној Гори, Вишковић је рекао да пројектно-техничка документација још није у потпуности завршена.

- Завршен је идејни пројекат, али не и главни. Нису ријешени ни имовинскоправни односи - навео је Вишковић.

Он је похвалио Фочу да је међу најбољим општинама у Српској по домаћинском односу према буџету, истакавши да мање од 25 одсто иде за лична примања, а више од 30 одсто за капиталне инвестиције, те десетак одсто за социјална давања.

- Мало је општина у Српској које се тако домаћински односе према буџету. Влада је у протеклом периоду значајно помагала ову локалну заједницу. Сви пројекти су реализовани уз помоћ Владе - истакао је премијер.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да су премијера упознали о највећим проблемима ове локалне заједнице, те да су, осим путне инфаструктуре, приоритети општине снабдијевање струјом из другог правца, као и завршетак обнове водовода и наставак пројекта енергетске ефикасности.

- Очекујемо помоћ Владе за енергетску ефикасност објекта Основне школе "Свети Сава", која је једна од најстаријих у Српској, као и на објекту Медицинског факултета - рекао је Машић.