latinica  ћирилица
18/10/2019 |  14:10 ⇒ 20:11 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Огољене фрустрације вјечних изборних губитника

Срамни и некултурни напад предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића на предсједника СНСД-а и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика оголио је све фрустрације и комплексе вјечних и доживотних изборних губитника, али и додатно потврдио да је све што је Додик рекао о њима апсолутно тачно, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

- Ако се пажљиво прочита Бореновићева изјава, јасно се види да је он стилом, рјечником и односом према Додику као легитимном представнику српског народа и Републике Српске стао раме уз раме са /хрватским чланом Предсједништва БиХ/ Жељком Комшићем који на исти начин напада предсједника Додика. Како другачије протумачити тај ниво некултуре у којем неко употребљава изразе потпут 'шизофрена политика' или "шапама приграбити". Наш народ је то најбоље описао тиме да ријечи више говоре о ономе ко говори, него ономе о коме говори - нагласио је Ковачевић.

Он је упитао Бореновића шта је "слагао Додик у својим иступима у јавности".

- Да ли је можда лаж да је /почасни предсједник ПДП-а/ Младен Иванић гласао за стратегију спољне политике БиХ у којој је писало да је НАТО приоритет, иако је прије тога у Народној скупштини Републике Српске одлучено да Српска жели да буде војно неутрална. Није лаж, то је чињеница - истакао је Ковачевић у изјави за Срну.

Он је упитао да ли је можда лаж и да је Игор Црнадак као министар иностраних послова у Савјету министара био саучесник у лажној међународној кампањи у којој је Република Српска оптуживана да формира паравојне формације и да ће изазвати ратне сукобе или још конкретније када је одговор СНСД-а на политичке уцјене СДА назвао проглашењем рата.

- Ни то нису лажи, већ ноторне чињенице. Или је можда лаж то да је Иванић, улизујући се СДА у нади да ће остати њихово пасторче, био предавач на њиховој политичкој академији гдје је рекао да је он лично заслужан за пренос свих значајних надлежности са Републике Српске на ниво БиХ. Ни то није лаж, већ чињеница - истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, најважније је да су грађани Српске све то итекако препознали и то јасно испољили на изборима, те да то још једном потврђује да су Бореновићеве манипулације узалудне.

- Бореновић и ПДП већ 13 година у континуитету и у Српској и у иностранству покушавају да Републику Српску представе као најцрње мјесто на земаљској кугли на којем апсолутно ништа не ваља. Једини резултат тога је да они у континуитету губе изборе. И ми смо свјесни да у Српској није све добро, али је чињеница да су они, опозиција, најлошији дио Републике Српске - истакао је Ковачевић.

Он је додао да је очигледно да ПДП и опозиција никако не могу да прежале то што није успио њихов договор са СДА и што та странка, ипак, није подржала Иванића за делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, па је он данас први пут послије 20 година, у складу са изборном вољом грађана Српске, без било какве политичке функције.

- То најбоље говори о томе како су они водили политику у посљедње четири године - закључио је Ковачевић.