latinica  ћирилица
18/10/2019 |  20:30 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

У КПЗ Бањалука одржана комеморација за Бранислава Ернаута

У Казнено поправном заводу Бањалука одржана је комеморација поводом смрти трагично преминулог Бранислава Ернаута.
Комеморација за Бранислава Ернаута - Фото: РТРС
Комеморација за Бранислава ЕрнаутаФото: РТРС

Ернаут (36) је обављао послове командира вањског обезбјеђења у КПЗ Бањалука, а пред његовим колегама и ожалошћеном породицом прочитани су телеграми саучешћа, између осталих директора полиције Српске Дарка Ћулума и министра Републике Српске и предсједника Социјалистичке партије Петра Ђокића.

Комеморација је почела минутом ћутања, а у част Бранислава Ернаута Киће, постројена је посебна јединица полиције КПЗ, којој је и сам припадао. Присутни су се уписали у књигу жалости а ожалошћеним пријатељима, колегама, дјевојци и породици покојног Ернаута обратили су се начелник затворске полиције Горан Просан и директор КПЗ Бањалука Горан Селак.

- Напустио нас је велики човјек којег ћемо се сјећати заувијек. Недостајаће свима који су га познавали и свима нама који смо имали част да будемо његове радне колеге, пријатељи и браћа - истакао је Селак током комеморације.

Фото: РТРС

Ернаут је преминуо у Београду 16. октобра од посљедица пуцања анеуризме у мозгу, након што му је дан раније позлило током трчања у бањалучком парку Младен Стојановић.

Сахрана ће се одржати сутра, 19. октобра, у 13.00 часова у Лушци Паланци код Санског Моста.