latinica  ћирилица
19/10/2019 |  16:05 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Брчко: Урош Војновић на челу ОО Уједињене Српске

Урош Војновић изабран је данас на изборној скупштини за предсједника Општинског одбора Уједињене Српске у Брчком.

Изборној скупштини претходила је сједница Главног одбора Уједињене Српске, којој је присуствовао предсједник странке Ненад Стевандић, који каже да је задовољан бројем чланова, како у Републици Српској, тако и у Брчко дистрикту.

- Према свима анкетама ово је најбрже растућа странка у Републици Српској, која има константан раст у свим изборним јединицама - рекао је Стевандић.

Он каже да Уједињена Српска у свом програму његује заједништво економске и националне политике, па због тога не сумња у њен успјех.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске у Брчком Урош Војновић изјавио је да ће му основни циљ бити да настави српску политичку тековину из деведесетих година.

- Са нама су данас људи који су препознали и цијене оно што је рађено током стварања Републике Српске, која је гарант опстанка за Србе са ових простора - истакао је Војновић.

Он је нагласио да ће ова странка тежити да пружи прилику младим људима.

- Желимо да и они помогну бољем развоју ове економије на овим просторима с обзиром на то да млади тренутно у великом броју напуштају ове просторе - рекао је Војновић.