latinica  ћирилица
19/10/2019 |  18:00 ⇒ 19:20 | Аутор: СРНА

Вучић: Посјета руског премијера потврда пријатељских односа (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да посјета премијера Русије Дмитрија Медведева Србији, поводом 75 од ослобођења Београда у Другом свјетском рату, потврђује искрене и пријатељске односе између двије земље и два народа.
Медведев и Вучић - Фото: РТРС
Медведев и ВучићФото: РТРС

Вучић је током сусрета са Медведевим у Палати Србија, који је био отворен за новинаре, рекао да треба јачати и развијати економске односе.

- Али, све је у реду и по питању гасовода, док робна размена расте - рекао је Вучић, који је захвалио и руском предсједнику Владимиру Путину за подршку територијалном интегритету и суверенитету и независности Србије.

Медведев је рекао да му је драго што је у гостима у Србији поводом обиљежавања 75 година од ослобођења Београда.

Он је навео да је његова посјета почела приказом спремности Војске Србије, те додао да је то изведено достојно и да одражава раст економије Србије и могућност да се повећају њене борбене способности и безбједност.

- Честитам вам и на томе. Водили смо разговоре о економији, инвестиције расту - рекао је Медведев, који је пренио поздраве руског предсједника Вучићу.

      View this post on Instagram

"Veliko hvala vama i predsedniku Putinu na podršci teritorijalnog integriteta Srbije, mi to veoma cenimo. Dobrodošli u Srbiju i hvala na dolasku." - Tête-à-tête razgovor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 19, 2019 at 9:08am PDT

 

Након сусрета је планирана размјена поклона, као и потписаних билатералних докумената, а у 18.40 часова изјаве за медије Вучића и Медведева.

Спутњик је раније јавио да ће Вучић поклонити Медведеву икону Светог Архангела Михаила.

За 20.00 часова планирана је свечана академија поводом 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату, којој ће, осим Вучића и Медведева, присуствовати и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народе скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић.

Такође, Додик и Цвијановић су најавили да ће се састати са Медведевим у поподневним часовима у Сава Центру.

Предсједник Владе Руске Федерације Дмитриј Медведев борави у једнодневној посјети Србији, поводом обиљежавања 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату.