latinica  ћирилица
21/10/2019 |  14:59 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

У току екстрадиција Зорана Пантића у затвор у Бијељини

Зоран Пантић, који се терети за убиство шесточлане породице Исић из Теслића, а који је прије 24 године побјегао из затвора у Бијељини, ухапшен је у Швајцарској, а екстрадиција у затвор у Бијељини је у току, изјавила је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

- Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције су, након неколико година интензивног рада, лоцирали тражено лице у Швајцарској, гдје је склопио брак са њиховом држављанком при чему је преузео њено презиме и поднио захтјев за пријем у држављанство. Лице је преузело идентитет свог брата, односно посједовао је лична документа на његово име - Далибор Пантић, оженио се под тим именом и представљао као држављанин Србије - истакла је Миљановићева.

Према њеним ријечима, на основу информација полицијских службеника Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске о мјесту и тачној адреси становања траженог, надлежни органи Швајцарске су ухапсили бјегунца и у току је његова екстрадиција.

- Ово је још један примјер истрајног рада полицијских службеника МУП Републике Српске који и послије 24 године од бјекства осуђеног нису одустали од трагања и привођења правди, те тиме бар колико толико пружили мало сатисфакције родбини жртава - истакла је миљановићева.

Према сазнањима Срне, Зоран Пантић је са више лица половином октобра 1993. године обећао шесточланој муслиманској породици Исић из села Горњи Ранковићи, општина Теслић, који су се налазили у хотелу "Крин" у Бијељини, да ће их за одређену суму новца пребацити преко ријеке Дрине, на територију Србије.

Пантић је са још неколико лица повезао чланове ове породице теретним возилом ТАМ ка ријеци Дрини. У току пута Пантић се са саучесницима договарао да породицу Исић убију и одузму им новац и друге драгоцјености, сазнаје Срна.

Породицу Исић довозе у мјесто Међаши, у непосредну близину викендице једног од извршиоца кривичног дјела, гдје је један од њих из полуаутоматске пушке убио двије жене и једно дијете, а затим је пушку дао Пантићу који је убио мушкарца, жену и дијете, навео је извор Срне.

Исти извор наводи да су након извршених убистава лешеве побацали у Дрину, вратили се у Бијељину и међусобно подјелили новац и драгоцјености које су одузели од убијених чланова породице Исић.

Пантић је на тај начин починио продужено кривично дјело убиство и кривично дјело тешка крађа због чега је био осуђен на казну затвора у трајању од 12 година и десет мјесеци.

Он је побјегао из притвора Окружног затвора у Бијељини 22. октобра 1995. године и од тад је био недоступан органима Републике Српске.